Noć

Miriše pita koju moja majka pravi. Već se ispekla. Ali nije mi do slatkiša, bolje bi bilo da je gibanica a ne pita s jabukama.

Inače, kod rendanih jabuka je dobro to, što kad ih staviš u kesu i zamrzneš liče na mleveno meso. I tu se ja zahebem. Ali dobro.

Glavno pitanje koje mora biti postavljeno je: Alo brate, koji je smisao bloga, zašto ga pišeš?

Odgovor glasi:

Hoću da zajedno potrošimo ovo vreme. Da baš to vreme. Vreme na planeti zemlji.

Mnogi bi pomislili da sam usamljen. Šta to zapravo znači. Ništa. Ali da odgovorim. Nisam. Ja kad sam usamljen, ja sedim i ćutim, gledam beo zid ili se drogiram legalno. Sad sam van tih situacija. Sad me je stigla extrovencija. Šta je to? Pa to ti je kad si ekstrovertan. Spreman na dijalog, ili bar monolog, kad se okrećeš drugim ljudima, kad izađeš iz sebe i okreneš se tuđim problemima.

Da čujem? Koji je tvoj problem?

Hoćeš da čuješ moj? Misli mi previše lete. Kada bih ovo izgovarao, verovatno bih bio upucan od strane lika iza ogledala. Lakše mi je da pišem, da vas zaštitim od informacija na koje niste spremni. Na moju facu, na pokvarene zube… dosta, sad je dosta. Nisam ružan. Ali sam preboleo jednu kučku. Neću o njoj. Pisaću o sebi dok mi ne dosadi.

A onda krećem na nešto korisno. Na primer savet kako da se ubijete. PRC. Nema toga. Da prestanem sa šalom. Pisaću o onome što me dotiče.

Da se razumemo, ja znam da sam BOG. Ali vi ste jači, tako da to moram da krijem. Uvrnuto. Da li je Isus zaista podigao praznu korpu od pruća i njegov otac bog, je napuni hlebom. Da se razumemo, droge ne postoje samo u ovom veku. Postoje odavno.

Ali zamisli koja faca treba da budeš, da ti ne treba ni mrva drogice da haluciniraš. I kažu to je bolest. Eee. Hebem li ga možda jeste. Al nema veze, možda i nije ako je iskoristiš u svoju korist.

Ali kako bih je ja iskoristio, tu halucinaciju? Hodaš ulicom i sretneš čoveka koji je umro pre 10 godina. Prepoznaš ga. Ne smeš da se pozdraviš s njime, ni da mu se javiš, samo prođeš pored njega. I okreneš se. Nemoguće. Nestao je.

Neću vam trovati dušu. Vi hoćete pare. Pare su moć. Pare su zdravlje. Pare su ženske. E ovde nema para. Ovde ima samo cela čista duša. Moja, tvoja, bilo čija.

Da li veruješ u Boga?

I ja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *