Sublime Text Editor

Sada ću vam predstaviti jedan text editor koji je van konkurencije, po meni. To je Sublime Text editor.

Ovaj editor je izvanredan za programiranje. Mnogi koriste notepad++, ali ovaj editor ga nadmašuje. Nije besplatan, ali može da se koristi trail. Jer je jedina caka, da se s vremena na vreme pokazuje poruka da kupite editor, opcije nisu smanjene.

Ovaj editor postoji i za linux i za windows.

Moj savet je, ako počinjete programiranje, da izbegavate komplikovana rešenja i IDE platforme. To su platforme koje razmišljaju umesto vas i nakon prvog slova nude vam svoje predloge, što znato usporava rad, jer su male šanse da pogode šta vi to želite da programirate. Mislim, lično, da je to promašaj IT industrije.

Ako želite da naučite programiranje i da radite taj posao, dovoljan je običan text editor.

Sublime je tu na granici običnog, jer ima dosta dodataka. Na primer za kontakt sa serverom, onda programirate direktno na mreži. Prepoznavanje ključnih reči, funkcija, itd…

Idealan je za HTML, CSS, PHP, JS.

Ovom prilikom želim i da dam podršku genijalcima koji žele da prave sajt od nule. To vam ovaj editor pruža. I takvi sajtovi su nemerljivo brži, stabilniji i zauzimaju manje prostora u ram i hard memoriji.

6 mišljenja na „Sublime Text Editor“

    1. Oooo, videćemo. Trenutno me hvata ubuntomanija. A ovaj tutorijal mi se sviđa. Preporučujem. Ali ostajem pri mišljenju da je to sado-mazo.

  1. Чини ми се да Убунту подразумевано не испоручује vim (већ vi), зато sudo apt-get install vim

  2. Ozbiljni projekti ne mogu da se rade (efikasno) bez dobrog IDE-a. Sublime je lepa igračka, i uz nekoliko dodataka može solidno da posluži svrsi (za male pare), ali je i dalje igračka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *